Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü düzenlendi. Aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ile ilgili öğrencilerimize sunum yapıldı.

Mrt

Okulumuz din kültürü öğretmenleri ve öğrencilerimiz tarafından düzenlenen etkinlikle Ramazan ayının coşku ve heyecanını yaşadık.

Okulumuzdaki kadın öğretmenlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

Ock

8-14 Ocak 2024 Enerji Verimliliği Haftası kutlamaları kapsamında Muş Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı slayt bu hafta her sınıfta  uygun bir saate öğrencilere izletildi.

Ara

27/12/2023 tarihinde  okulumuz Edebiyat öğretmenimiz İlker Küçük tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı öğrencilerimiz ile birlikte gerçekleştirildi.

Ara

Okulumuz Sağlık, temizlik ve beslenme kulübü öğretmenleri Latif YERLİ ve Muhammet AYDIN ve klüp öğrencileri tarafından yapılan etkinlikle Diyabet ve Sağlıklı beslenme hakkında MEB onaylı video ve görseller de kullanılarak okulumuz öğrencileri bilgilendirilmiştir

Ara

Yarının büyükleri olacak Varto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kıymetli öğrencileri tarafından hazırlanan ''Dürüstlük'' temalı tiyatro gösterimizi sergileyip sahne sonunda temamız kapsamında okul öğrencileri arasında yapılan resim yarışması birincisi öğrencimize hediyesi okul müdürümüz Aytaç ALTIN tarafından kendisine takdim edilmiştir. Bu tiyatro da emeği geçen başta kıymetli öğretmenimiz Şeyma TANRIVERDİ ve öğrencilerini canı gönülden tebrik ederiz.

Ara

Kariyer Günleri kapsamında Muş Alparslan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sabit Duman, Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrşad Sami Yuca, Sosyoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ejder Ulutaş okulumuzda seminer vermişlerdir.

Ara

Trafik polisleri ekibi ve Jandarma trafik ekipleri tarafından trafik kurallarınin hayatımızdaki yeri ve önemi hakkinda Varto MTAL 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik sunum yapılmıştır.Sunum sonunda öğrenciler merak ettikleri konu hakkında sorular sorarak bilgilenmeleri sağlanmıştır.

Kas

Okulumuz mobilya öğretmeni ve öğrencileri tarafından hazırlanan yükseklik ayarlaması yapılabilen şövaleler bitmiştir. İhtiyacı olan diğer okullarımız Varto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden talep edebilirler.

Kas

Okulumuz öğrencileri tarafından habersiz şekilde aşağı indirilen öğretmenlerimiz bir anda kendilerini öğrencilerimizin çemberi içinde bulunup alkış  ve çiçekler vererek öğretmenlerimizin 24 kasım öğretmenler gününü kutladılar.Tüm öğrencilerimize Teşekekkür ederiz yolunuz hep açık olsun.

Kutlama videosunu okulumuz  @Varto_MTAL twitter sayfasından izleyebilirsiniz.

Kas

Okulumuza Gelen AFAD ekibi tarafından tüm öğrenci ve öğretmenlerimize olası deprem anında neler yapacağımız dair bilgi verilip ve sonrasında başarılı bir tatbikat gerçekleştirerek eğitimimizi tamamladık.

Kas

Dallıöz köyü İlkokulu için yapılmış olan minyatür kaleler teslim edilmiştir. Öğrencilerimize Hayırlı Olsun.

Mintaür Kale siparişi vermek isteyen diğer okullarımızda Varto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine başvurabilirler.

Ekm

Tübitak Bilim Söyleşileri Etkinliği Kapsamında Mucize Madde Grafen Konulu Bilim Söyleşisi Etkinliği Okulumuz Konferans Salonunda Gerçekleştirildi.