Varto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

04367112010
Adres
KÜLTÜR MAH. MESLEK LİSESİ CAD. VARTO MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO: 26/7 VARTO / MUŞ
Vizyon
Varto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, olarak, sanayi ve hizmet sektörünün kalkınmasına katkıda bulunarak, ülkemiz insanının refah düzeyini artırmak amaçlı projeler geliştirip, öğrencilerini çağın gerektirdiği nitelik ve beceriye sahip, girişimcilik ruhu gelişmiş teknik elemanlar olarak yetiştiren, öğrencilerini istenilen nitelik ve donanımlı olarak hazırlayan ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmaktır.
Misyon
Varto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerimizi değerlerimiz doğrultusunda orta öğretim düzeyinde, ilimiz ve ülkemizin sanayi ve hizmet kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ve ileride duyacağı, nitelik ve donanıma sahip teknik elemanlar olarak yetiştirip, yüksek öğrenimi hedefleyen, öğrenci gruplarımızı yüksek öğrenime hazırlayan, çevresinde seçkin bir mesleki ve teknik eğitim öğretim kurumu olmaktır.
Başarılar
Varto ve yakın çevreye Teknik eleman yetiştiriyoruz. Aynı zamanda okulumuzda ygs ile 79 öğrencimiz lisans ve ön lisans programlarına yerleşmiştir. Okulumuzda AB destekli olarak Umudum Yarınlar Projesi yürütülmekte ve örgün eğitim dışında kalan kız öğrencilerimiz teknolojik şartlarda okulumuzda eğitim görmektedirler. Sportif faaliyetlerde Atletizm ve Folklor de ilçe birincisiyiz.
Öğretim Şekli :Örgün Öğretim
08.00 / 16.40
Ulaşım
Muş merkezden her saat başı kalkan Minibüsler ile ilçeye ulaşım sağlanıyor. Erzurum´dan her gün kalkan minibüsler ile ilçeye ulaşım sağlanabilir.
Kültür Mah. Meslek Lisesi Cad. Muş/Varto
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Muş İl merkezine 56 km uzaklıkta, Erzurum İl merkezine ise 150 km uzaklıktadır.